Bit core sync shows Bus error (core dumped)

I installed bitcore full stack and was trying to sync with blockchain. But now everytime I run “bitcored”, I get the following Bus error. Could someone please suggest what could be the possible causes for this?

[2016-02-04T17:08:12.244Z] info: Starting bitcoind
[2016-02-04T17:08:16.840Z] info: Bitcoin Daemon Ready
[2016-02-04T17:08:16.840Z] info: Starting db
[2016-02-04T17:08:16.972Z] info: Bitcoin Database Ready
[2016-02-04T17:08:16.973Z] info: Starting address
[2016-02-04T17:08:17.401Z] info: Starting web
[2016-02-04T17:08:17.429Z] info: Starting insight-api
[2016-02-04T17:08:17.430Z] info: Starting insight-ui
[2016-02-04T17:08:17.430Z] info: Bitcore Node ready
[2016-02-04T17:08:27.809Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0.6 blocks per second
[2016-02-04T17:08:37.819Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:08:47.829Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:08:57.839Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:09:07.851Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:09:17.861Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:09:27.871Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:09:37.882Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:09:47.892Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:09:57.903Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:10:07.913Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:10:17.923Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:10:27.935Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:10:37.945Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
[2016-02-04T17:10:47.955Z] info: Database Sync Status: Tip: 000000000000000000f657ed225a90f48388d69ad4b9223a0d57f863771c6280 Height: 390489 Rate: 0 blocks per second
Bus error (core dumped)

If it’s reproducible you can probably get more information with gdb, there is some information here on how to debug: https://github.com/bitpay/bitcore-node/blob/master/docs/testing.md

Also providing versions of Node.js, npm, OS and architecture would also be helpful to debug.

Thanks. I will take a look at the dev guide and try gdb.

But, here are some info about system environment:
OS: Ubuntu 1404
Architecture:AMD64
npm version:
{ npm: ‘2.14.12’,
ares: ‘1.10.1-DEV’,
http_parser: ‘2.5.0’,
icu: ‘56.1’,
modules: ‘46’,
node: ‘4.2.6’,
openssl: ‘1.0.2e’,
uv: ‘1.8.0’,
v8: ‘4.5.103.35’,
zlib: ‘1.2.8’ }

nodejs version: v4.2.6

I noticed in the install guide in the github repo, nodejs 0.12 is mentioned. Is version above 0.12 fine or does it have to be 0.12?

Thanks!

switching to 0.12 fixed it.

Oh really? Did it happen every time with 4?

I ran it clean-slate three times and they all failed.

Which build of Node.js 4 are you using? Installed with nvm?

Is there any API call you’re making that triggers this?

used this source
https://deb.nodesource.com/setup_4.x

I switched to nvm installed 0.12 and it worked fine. I wasn’t making API calls. It just died during block sync.